Maattabel en pasvormen

Maten en Pasvorm

Jouw perfecte items scoren bij Studio 42 and more, is makkelijker dan je denkt.

Online shoppen is fun en heeft ontzettend veel voordelen, maar wij kunnen ons voorstellen dat je het misschien ook wel lastig vindt om kleding te kopen zonder eerst te passen.

Maar dat terzijde, stel je vind iets super leuk en wil dit graag bestellen maar je twijfelt vanwege de maat?

Kijk dan even naar onderstaande tips.

Wij bij Studio 42 and more proberen de grootst mogelijke aandacht te schenken aan presentatie, beschrijving en weergave van onze kleding.

 

Verschillende merken = verschillende pasvormen

Wij bieden kleding aan van designers  verspreid over de hele wereld. Bij ons kun je dus geen standaard maattabel vinden om de eenvoudige reden dat elk merk vaak een eigen pasvorm/ maatindeling heeft.

Daarbij wijken buitenlandse maten meestal af van onze Nederlandse maten

Een Nederlandse maat M is dus niet altijd gelijk aan een Amerikaanse maat M en zelfs de maattabel van 2 Nederlandse labels kunnen van elkaar afwijken.

Het kan dus voorkomen dat  je doorgaans een maat 46 draagt, maar in een van onze  maattabellen uit komt in een maat 50 of in een maat kleiner, ook kan het zijn dat je van het ene merk een andere maat nodig hebt dan van het andere merk.

Kleding die goed aansluit en zeker niet te klein is, doet je figuur het meeste recht. Stap dus over die psychologische bezwaren heen en bestel de maat die voor jou passend is.

Houd ook rekening dat als je goed ondergoed draagt met name een goed passende BH dat dit je figuur alleen maar recht doet. Ga hiervoor naar een speciaalzaak voor een goed advies, wij kunnen evt. daar ook in adviseren en kennen heel veel goede collega`s die jou daarmee kunnen helpen.

 

Onze maattabellen op maat gemaakt.

Wij streven ernaar om elk nieuw kledingstuk door te passen en indien nodig ook per maat nagemeten.

Wij bekijken en beoordelen nauwkeurig de pasvorm, het gebruikte materiaal en de mate van stretch. Vervolgens stellen wij een aangepaste maattabel samen met soms en extra instructie onder de tabel om het kiezen een stuk eenvoudiger te maken.

 

Hoe meet je nu je lichaamsmaten op?

Bij het opnemen van je lichaamsmaten geldt altijd meten in je ondergoed voor een nauwkeurige maat! Meten over je kleding kan uitkomen op 2 maten groter. Meet jezelf op met een flexibel kleermakerslint en niet met een kluscentimeter. Meet goed aansluitend en te los of te strak.

https://youtu.be/U5r1R5v437M

 

A Borst

Over het volste gedeelte van je borsten over je bh. Bij badmode meet je over je blote huid.

B onder de borst

Direct onder je buste, dit is niet hetzelfde als je bh maat.

C Taille

Over het slankste gedeelte van je taille, omstreeks je navel, net boven je heup

D Heup

Over het breedste/volste gedeelte over je heupen en je billen met je benen tegen elkaar en in je ondergoed

E Dij

De omtrek van je bovenbeen.

F Binnen been

Gemeten vanaf het begin van je binnen been (vanaf de lies) tot aan de grond

G Lengte

Kledingstuk gemeten vanaf de schoudermaat tot aan de onder kant van de zoom

H Lente (bij halter of strapless jurken)

Omdat halterjurken verstelbare bandjes hebben meten we deze op vanaf de bovenkant boord tot aan de zoom

I Oksel tot Oksel oftewel OTO

Het kledingstuk wordt plat op de tafel gelegd en van oksel tot oksel gemeten dus daar waar de onderkant van de mouw vast zit aan het lijfje naar de andere kant waar de onderkant van de andere mouw vast zit aan het lijfje

J Taille tot Taille oftewel TTT

Ook hier wordt het kledingstuk plat op de tafel gelegd en dan van de ene kant van de taille tot de ander kant van de taille gemeten.

 

Persoonlijk Advies

Twijfel je en heb je behoefte aan persoonlijk advies?

Neem dan contact met ons op, wij zullen je dan persoonlijk adviseren. Let op!: om je een goed advies te kunnen geven, hebben wij wel je afmetingen zoals aangegeven in de betreffende maattabel nodig.